top of page

5 Pluktuinen in Oost-Vlaanderen

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022

Fruit, groenten of bloemen, niets leuker dan ze zelf, vers van het veld te plukken! Ontdek de leukste zelfpluktuinen in Oost-Vlaanderen, getest en goedgekeurd door Charlie:


  1. Pluk Gent Wist je dat er meer dan 30 zelfplukplekken bestaan in Gent? Wij plukten al peren en appels in het Hof van Ryhove, bessen in het Visserijpark en krokante hazelnoten in het Fluweelpark. Ontdek de verschillende locaties hier!

  2. Purfruit in Oeselgem Loop door de velden van Purfuit en pluk, afhankelijk van het seizoen, vers fruit en noten! Wij haalden laatst een mooie buit binnen van herfstframbozen, rode aalbessen, vlierbessen om siroop van te maken, pruimen en walnoten. Je wandelt er van juni tem september vrij door de velden, vult je emmers, betaalt per kilo en kan nadien ook nagenieten met een taartje in de tuin! Openingsuren: ma, woe, vr en za van 09 - 19u Meer info vind je hier.

  3. Bioboerderij Goedinge in Afsnee Bij de Goedinge koop je aan het begin van het seizoen je oogstaandeel, en kan je vervolgens het hele jaar groenten, bloemen of kruiden komen oogsten of zelf je pakket komen afhalen. Charlie's grootmoeder heeft hier een abonnement en we gaan maar al te graag mee. Prachtige velden, heerlijke groenten en kruiden! Openingsuren: altijd open Meer info vind je hier.

  4. De Pluktuin in Nazareth Bloemen en groentjes te plukken in de Pluktuin in Nazareth! Voor Halloween 2019 mocht Charlie er zijn eerste pompoen kiezen en, met wat hulp van papa, ook zelf plukken. Natuurlijk koos hij de grootste van de weide! Ook een pompoen of bloemetjes gaan plukken? Openingsuren: do - vr van 10 -17u30, za tot 18u & zo tot 12u Meer info vind je hier.

  5. Bloemenplukweide Braeckman in Laarne Bloemen plukken! Met of zonder abonnement kan je van maart tem oktober zelf je boeket samenstellen op de bloemenplukweide in Laarne! Kies zelf je formule: 8 x 15 stengels (65€), 6 x 10 stengels (35€) of éénmalige aankoop van 12 stengels voor 10€. Naast een plukweide hebben ze ook een tuincentrum. Openingsuren: di - za van 09 - 18u, zo van 10 - 12u Meer info vind je hier.5.874 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Bjorn De Clercq
Bjorn De Clercq
Dec 10, 2022

Hallo, zou je de link van bloemencenter braeckman willen veranderen naar tuincentrumbraeckman.be? Alvast bedankt

Like
bottom of page