top of page

Waterplezier: 5 leuke activiteiten

Krijgen jouw kinderen ook nooit genoeg van waterspelletjes? In het water, op het water, er langs, in of op, dat is plezier gegarandeerd. En zeker nu de zomer ein-de-lijk is aangebroken. Lees snel verder en ontdek 5 activiteiten met water voor het hele gezin.


Het zonnetje heeft dit jaar lang op zich laten wachten maar het is zover. Petje op, goed insmeren en trek naar buiten. De beste plek om verfrissing op te zoeken is ééntje waar je omringd wordt door water. Ontdek activiteiten voor echte waterratten en uitstappen voor wie liever vanop afstand geniet van het water.


  1. Plonsen in het water In de meeste recreatiedomeinen van het land mag je zwemmen. Woon je in de buurt, dan is het gratis. Anders kan je voor een kleine prijs ook genieten van een duik. Je reserveert best wel. In De Ster is het dankzij het Aquapark Jump, een springkasteelparcours op het water, extra leuk voor de kinderen. In De Gavers hebben ze een gelijkaardige opblaasbare attractie, het WOW-waterpark.

  2. Op avontuur over het water Een blotevoetenpad ken je waarschijnlijk al. Maar wist je dat The Outsider in Oudenaarde een moeras-obstakelparcours heeft? Oefen alvast om je evenwicht te verbeteren zodat je meer kans hebt om het na de wiebelende brugjes en hindernissen droog te houden. Maar, no worries, aan het einde van de tocht kan je je afspoelen aan een fontein.

  3. Varen op het water Een boottocht is ideaal voor wie geniet van het water vanop afstand. Wil je ook graag wat bijleren over de geschiedenis van Gent? Dan raad ik jou een rit met De Bootjes van Gent aan. Wil je eerder een spannende vaartocht met zoektocht, drankje of een sprookjesverhaal? Bij Gent-Watertoerist moet je zijn. Niet bang om een beetje nat te worden? Pak het dan iets avontuurlijker aan en spring in een kano of kajak. Geniet van een natuurbad en trek naar een recreatiedomein zoals Puyenbroeck of verken een stad, zoals Gent, vanop het water.

  4. Wandelen langs het water Kom tot rust tijdens een wandeling langs het water. In Vlaanderen zijn er tal van leuke paden langs de waterwegen. Maar niets zo ontspannend als een wandeling aan zee als je het aan mij vraagt. Je kan gewoonweg langs de zee stappen of trek naar een natuurgebied zoals het Zwin.

  5. Op onderzoek onder het water Je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Neem een vergrootglas, een visnetje en emmer en trek naar de dichtstbijzijnde sloot of rivier. Vis naar planten en waterdiertjes en onderzoek als een echte bioloog het onderwaterleven. Let er wel op dat je de biotoop niet te veel verstoord en gooi alle diertjes achteraf terug in het water.


Geniet van het waterplezier maar heb respect voor de natuur: Ruim je afval op, vermijd het gebruik van schadelijke chemicaliën en respecteer de flora en fauna in en rondom het water. Denk aan de toekomst van onze planeet! 💚


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page