top of page

11 x Avontuur aan zee

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022

Even uitwaaien, weekendtrip of langere vakantie, het zeetje is één van onze favoriete plekjes om de batterijen weer op te laden! Natuurlijk kan je uren spelen op het strand, zandkastelen bouwen of krabben vangen (en weer loslaten). Maar deze 11 avonturen moet je zeker ook eens proberen:

 1. Wonderlijke Duinbossen in De Haan Naast uren wandelplezier bieden de Duinbossen 3 fantastieke speelboszones. Ga in het Wonderbos op ontdekking van de wonderlijke wereld van vrolijke bosgeesten en kaboutertjes. Glij van de 18 meter lange glijbaan op De Slierberg. Of klim- en klauter als een aapje in het Vossenhol-speelbos. Extra leuk: Buggyproof!

 2. Zeehondjes in Natuurgebied Ijzermonding Wist je dat je in Nieuwpoort zeehondjes kunt spotten in de vrije natuur? Start je wandeling aan de haven van Nieuwpoort. Daar zagen we voor het eerst een schattig rond kopje uit het water verschijnen, met 2 diepbruine ogen dat ons geamuseerd aankeek. Wandel vervolgens richting de gratis parking in de Halvemaanstraat, langs een aardeweg, naar de kijkhut 'De Zeehond'. Je raadt het al, een goede plek om de diertjes te spotten! De 13km lange Ijzermondingwandeling zit vol contrasten, een mooie mix van het jonge natuurgebied en de betonnen marinehaven. Extra leuk voor de kinderen zijn leerrijke spelletjes onderweg. Speel zeker het 'ganzenbord' net voor de kijkhut 'De Zeehond'! Tip: Je hebt het meeste kans om zeehondjes te spotten bij vloed. En breng een verrekijker!

 3. Fossielen zoeken Eén van mijn favoriete activiteiten aan zee als kind was het zoeken naar gefossiliseerde haaien-en roggetanden op de stranden van Knokke-Heist en Oostende. Wil je ook op zoek naar eeuwenoude schatten van de zee? Ontdek hier alle locaties.

 4. Duinpanne: Sahara in De Panne Waan je in de Sahara in de duinen van De Panne! Middenin het 350 hectare grote natuurgebied van de Westhoek vind je een uitgestrekt landschap waar als ware een golf van zand het hele gebied heeft overspoeld. Ook zeker aan te raden is de expo 'Sea Change' in het bezoekerscentrum. Ontdek hier alles over de Duinpanne!

 5. Het Zwin in Knokke-Heist Of je nu zelf door het natuurreservaat op avontuur gaat of het leerrijke huttenparcours doet, het Zwin is een niet te missen uitstapje. Neem zeker een verrekijker mee als je ééntje thuis hebt liggen!

 6. Vissen met authentieke kruisnetten in Nieuwpoort Wist je dat je in juli en augustus op de pier in Nieuwpoort kunt vissen met kruisnetten? Voor slechts 2,5€ kan je één van de 35 netten huren. Vis naar krabben, kleine visjes, garnalen en misschien zelfs een kwal! En de vangst? Alles terug naar zee. Ook wel leuk is het voorzichtig vrijlaten van de krabben langs de kustlijn, welke krab is het eerste in de zee?

 7. Mercator in Oostende Ship Ahoy! Als je kind graag piraatje of kapitein speelt, dan moet je het koopvaardijschip 'De Mercator' bezoeken in Oostende. Het imposante schip is zowel bovendeks als benedendeks te bezichtigen. Niet erg interactief maar wel heel indrukwekkend.

 8. Konijntjes spotten bij zonsondegang In het Directeur Generaal Willemspark kan je bij zonsopgang en -ondergang de vele wilde konijnen spotten in de duinen langs de zeedijk tussen Duinbergen en Heist. Daarbij is het er ook leuk wandelen en spelen in de verschillende interactieve speeltuigen gebaseerd op de dieren van het bos.

 9. NAVIGO museum Ontdek alles over het vissersverleden van zeelui in het museum in Oostduinkerke. Met de leuke interactieve speurtochten én het vissenaquarium is het altijd een succes bij de kinderen. Momenteel is het gesloten wegens werken maar je kan het steeds virtueel bezoeken.

 10. Bezoek een kinderboerderij Met een bezoekje aan een kinderboerderij kan je nooit fout gaan! Langs de kustlijn zal je 4 locaties vinden. Wil je écht een onvergetelijke (dag)uitstap met een interactieve leerervaring, hooischuur, boottochtje en vele diertjes? Zak dan af naar De Kijkboerderij Pierlapont in Zedelgem.

 11. Film op het strand Wist je dat er elke donderdag tijdens de zomermaanden een openlucht cinema is op het strand van Zeebrugge? Er worden steeds 3 films getoond: om 14u een kinderfilm, om 16u een jeugdfilm en om 20u de avondfilm. Dit jaar reserveer je best je tickets.Veel plezier!


792 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page