top of page

Dinotastisch avontuur

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022

Met een kleine dino fan thuis konden we niet weerstaan aan de heropening van Dinopolis in Mechelen. Gewapend met een mondmasker en een paraplu zakten we op een regenachtige dag af naar Technopolis in Mechelen.


We stapten nog maar net uit de auto dat we het gebrul van de grote vriendelijke reuzen al in de verte hoorden. Grote witte afdrukken van een Iguanodon leidden ons naar de ingang. Mondmasker aan, nog even onze handen ontsmetten en op avontuur!


Leuk om te zien hoe de levensechte carnivoren en herbivoren ademen, bewegen en brullen. Best wel indrukwekkend voor onze driejarige dinofan. Zelfs zo imponerend dat ons zelfzeker ventje bij het passeren van de brullende dilophosaurus mijn hand vastpakte en 3 stevige passen achteruit ging. De Diplodocus en zijn baby hadden meer succes. ‘Zij eten gras hé mama?’ Ik moest hem even verzekeren dat het om robots ging en dat de echte dinosaurussen wel degelijk miljoenen jaren geleden door een meteorietinslag zijn gestorven. Maar eens opgewarmd kon hij maar niet genoeg krijgen van de eeuwenoude reptielen. Zeker als hij zijn absolute favoriet zag, de majestueuze T-Rex met zijn 50 dolkachtige tanden.


Je hebt snel de toer gedaan maar de doe-opdrachtjes houden je kinderen wel even bezig. Plezant is het zoek- en vindspel naar de miniatuur dinosaurussen verstopt langs het parcours. Volgens de organisatie vanaf 6 jaar, maar met een beetje hulp kunnen de kleinere kindjes er ook veel plezier aan beleven, zoals het identificeren van de geometrische vormen. Laat hen ook als kleine archeologen op zoek gaan naar eeuwenoude botten in de ‘dig put’ of help hen een kleine Triceratops te temmen en erop te rijden (met wat hulp van papa of mama).


De avontuurlijke expo voor alle kleine dino fans is nog open tot en met 21 februari, dus ook tijdens de krokusvakantie. Reserveer wel zeker je ingangsticket en vergeet je mondmasker niet. De coronamaatregelen worden zeker gerespecteerd (ontsmettingsgel, éénrichtingsparcours etc.). Maar kleine tip: De expo is net zo groot dus vermijd je best de drukste tijdstippen. Wij gingen bijvoorbeeld op de middag.


Veel plezier!


131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page